appeltaartjes-met-pecannoten.jpg

Kleine appeltaartjes

appleheart.png

Lekkere dingen hoeven niet groot te zijn. Deze mini-appeltaartjes zijn ideaal voor tussendoor, bij de koffie of als snelle traktatie. Fris, fruitig en een tikkie kruidig.

En het goede nieuws; je hoeft geen bakwonder te zijn voor dit recept, want deze mini-appeltaartjes zijn makkelijk te maken. 

De ingrediënten voor 12 taartjes:

75 gr rozijnen
1 ei
200 gr ongezouten roomboter (op kamertemperatuur)
300 gr zelfrijzend bakmeel
160 gr witte basterdsuiker
Snuf zout (1/4 tl)
3 Evelina-appels
50 gr kristalsuiker
3 tl kaneel


Muffinvorm, bloem om te bestuiven, en een beetje geduld

De bereiding:

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Wel de rozijnen in lauwwarm water.

Ondertussen: de boter mixen tot deze zacht is, dan bakmeel, suiker, zout en ⅔ van het ei erbij.

Kneed tot een soepel deeg. Wikkel in folie en leg even in de koelkast.

Appels schillen, in kleine blokjes snijden.

Meng deze met kristalsuiker, kaneel en rozijnen.

Vorm 12 kleine deegbodems in je muffinvorm (bestuif met bloem om plakken te voorkomen). Vulling erin, zachtjes aandrukken. Van de rest van het deeg maak je dunne rolletjes. Leg ze als raster bovenop.

Bestrijk met het restje ei en schuif de vorm 35 tot 40 minuten de oven in. Laat de taartjes in de vorm afkoelen tot ze stevig zijn.

Nog lekkerder?
Beetje poedersuiker erover als ze afgekoeld zijn. Of een dot slagroom. Mag gewoon.

En... smullen maar! Mini-formaat, maxi-smaak.

Evelina-0919.jpg evelina apfel_MG_1697.jpg appeltaartjes-met-pecannoten.jpg